Calçots, festa i reivindicació: èxit de la 9a calçotada de Sagrada Família!

Tres fileres de taules i cadires, un escenari, pancartes en suport a les treballadores en lluita de Panrico i Coca-Cola, missatges contra el desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample, … I 4.000 calçots filats. Tot estava preparat per la 9a calçotada de Sagrada Família, que es va realitzar dissabte passat, 1 de març, a la plaça de la Sagrada Família, organitzada pel Casal Independentista La Cruïlla i Arran Sagrada Família.

Cap a les 10 del matí, veïns i veïnes del barri van començar a apropar-se a la plaça, mentre es preparava el foc per cuinar els calçots i es continuava decorant i preparant l’ambientació, on es llegien missatges de crítica al “model Barcelona” i contra la llei Gallardón de l’avortament. Passades les 11, va ser el torn de les actuacions de cultura popular del barri. Els Castellers de Sagrada Família i la Bastonera de l’Eixample van anar intercalant castells i balls de bastons davant la mirada de les assistents.

Una hora després, La Intervia, el portal digital de l’Eixample, va instal·lar el seu particular fotocol de carnestoltes a la plaça, per on van anar passant tots i totes a fer fotos divertides amb perruques, ulleres i altres accesoris. El fotocol va anar desplaçant-se cap a diversos punts de la plaça per tal de que el màxim de gent possible pogués fotografiar-se.

Passades les dues, la gent va passar a recollir el menu complet de la calçotada, que incloïa, a més de calçots, una botifarra amb amanida de cigrons, pa, vi i postre. Després del dinar, i amb de més 400 persones a la plaça, dues membres de l’organització van sortir a l’escenari a fer un parlament en defensa de la cultura popular i contra la privatització de l’espai públic i les trabes que posa l’Ajuntament de Barcelona per fer actes al carrer. També van recordar que l’Ateneu Popular de l’Eixample, el centre social que ha estat un pol fonamental del teixit associatiu i la llavor de l’Esquerra Independentista al barri des de fa 9 anys, està en perill de desallotjament els propers mesos, i van deixar clar que el defensarien amb urpes i dents.

Després de l’acte polític, l’ambient va animar-se encara més amb la rumba de Marcel Marimon, el cantant de Rumb al bar, que va fer ballar i cantar a tothom. Més tard de les 4, la festa va continuar al Casal Independentista la Cruïlla i, per la nit, per aquelles que volien encara continuar, l’Ateneu Popular de l’Eixample va obrir les seves portes. Aquest va ser el punt final de la calçotada de Sagrada Família que, un any més, va ser un moment de cohesió, festa i alegria pel jovent del barri.

Posted on 6 Març 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: