Les joves plantem cara a l’atur i la precarietat – #AbrilRoig a l’Eixample

Les organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista del Eixample, Arran Sagrada Família i Arran Fort Pienc, hem organitzat conjuntament les jornades: Les joves plantem cara a l’atur i la precarietat. Les jornades es componen:

Joves plantem cara atur precarietatXerrada “El sindicalisme dels últims temps”: dimecres 29 d’abril a les 20h al Casal Independestista La Cruïlla, amb membres de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Cercavila contra la precarietat laboral: dijous 30 d’abril a les 19h a C. Provença-Marina, conjuntament amb Endavant Eixample i CUP eixample.

Columna juvenil a la manifestació unitària anticapitalista: 1 de maig a les 17h al Casal Independestista La Cruïlla.

En motiu del primer de maig, dia internacional de la classe treballadora, les organitzacions de l’Esquerra Independentista de la dreta del Eixample, volem denunciar les condicions de misèria i precarietat subjectes a la nostra situació laboral, totalment imposades pel sistema capitalista.

La crisi econòmica, que des de l’any 2007 ha fet trontollar les bases del capital, ha accentuat de forma cada vegada més devastadora la precarietat en l’àmbit laboral. Sabem, que no es tracta d’un fet casual, sinó que respon a una voluntat de reestructuració del mercat per seguir perpetuant i augmentant el saqueig a les classes populars en favor d’una minoria cada vegada més rica i poderosa. Aquest context, ens subjuga cada cop més a les condicions de la patronal pactades entre el govern i els sindicats grocs, sobretot en el cas del jovent i més en concret en el cas de la dona de classe treballadora.

Davant d’aquesta situació no només les joves som més vulnerables, castigades bruscament per l’atur i la precarietat laboral, sinó, que a més ens volen fer creure que la culpa és nostra, anomenant-los la generació “nini”. Però les dades indiquen tot el contrari, que Ni ens deixen estudiar, Ni ens deixen treballar: mentre que per una banda les taxes universitàries no paren d’augmentar amb reformes com el pla Bolonya o L’EU 2015 que a més a més dificulten compaginar l’estudi amb el món laboral; per l’altra, malgrat ser la generació més ben formada en la història del nostre País, som també la generació amb una taxa d’atur més elevada que arriba fins al 40%.

I, quan trobem feina, a quin preu? Feines temporals que no ens permeten planificar les nostres vides, sous que impossibiliten la emancipació i la independència econòmica, pràctiques no remunerades que exploten les estudiants amb sous exageradament baixos, treballs sense contractes i per tant, sense accés a baixes mèdiques ni cotització a la seguretat social, salaris de misèria i diferencies de sous entre homes i dones. També ens trobem amb la pluriocupació, les Empreses de Treball Temporal o els contractes de pràctiques no remunerades de Formació Professional i Universitats que aguditzen aquesta explotació.

Per altre banda, la lluita de classe que planteja el sistema capitalista i patriarcal segueix ben viva. L’any passat, viem els escenaris de les treballadores de Panrico, patint un ERO i l’impagament de la nòmina de setembre; de la mateixa manera, veiem l’ERO promogut per la multinacional Coca-Cola, afectant a un 30% de la plantilla i tancant 4 plantes embotelladores a l’estat espanyol. I, sense anar més lluny, el dia 20 d’aquest mateix mes les treballadores de Movistar denunciaven els subcontractes amb sous d’uns 600 euros mensuals per jornades laborals de dilluns a diumenge de 10 a 12 hores diàries.

Per aquest motiu, aprofitem el 1 de maig per fer una crida de solidaritat amb les treballadores d’aquestes multinacionals. Fent boicot a tots els productes d’aquestes corporacions empresarials. I, així doncs, davant de totes aquestes situacions, la classe treballadora hem decidit lluitar, organitzar-nos  i combatre l’explotació laboral i la misèria a la qual ens evoca el capitalisme.

Per un 1 de maig rebel, la classe treballadora en lluita contra la precarietat laboral! La classe treballadora, apostem per la construcció d’uns Països Catalans lliures socialistes i feministes!

Cercavila precarietat laboral

Posted on 24 Abril 2015, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: